Besplatni recepti za kolače.Ovoga puta je recept za tulumbe,ko može da odoli?
Sastav:
Sastav:
3 jaja
500 ml vode
250 g brašna
30 g maslaca
prstohvat soli
oko 1/2 l ulja
Agda:
500 ml vode
250 g brašna
30 g maslaca
prstohvat soli
oko 1/2 l ulja
Agda:
sok od jednog limuna
4 čaše vode
400 g šećera![](https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmSfTieU6kzQAomW8mSG1gpc1IESRv4r_-KLrkIFWlWO-oxnUI)
Postupak:
Stavite vodu u koju ste dodali maslac i prstohvat soli da prokuha.
Maknite kipuću vodu sa štednjaka i uspite brašno drvenom kašikom dobro umješajte i vratite na štednjak.
Kuhajte uz mješanje dok se smjesa ne počne odvajati od posude, a zatim maknite sa štednjaka i pustite da se ohlade.
U ohlađenu smjesu dodajte i potpuno umješajte jedno po jedno žumance.
Smjesom napunite kalup sa širokim zvjezdastim otvorom. Na papir za pečenje istiskujte komade dužine oko 5 centimetara (ili veće, ako želite velike tulumbe).
Ulje zagrijte u dubljoj šerpi. Kada se oko uronjene drvene
kašike stvore mjehurići ulje je dovoljno ugrijano. Ubacite tulumbe tako da imaju dovoljno prostora za prženje (oko 6 komada odjednom). Pržite sa svake strane par minuta da dobiju zlatnu boju. Pržene vadite šupljikavom kašikom i stavite na papir da upije višak masnoće.
Poredajte ih u dublju tepsiju.
Pripremite agdu kuhajući šećer u vodi oko deset minuta. Dodajte limunov sok i prelijte preko ohlađenih tulumbi.
4 čaše vode
400 g šećera
Postupak:
Stavite vodu u koju ste dodali maslac i prstohvat soli da prokuha.
Maknite kipuću vodu sa štednjaka i uspite brašno drvenom kašikom dobro umješajte i vratite na štednjak.
Kuhajte uz mješanje dok se smjesa ne počne odvajati od posude, a zatim maknite sa štednjaka i pustite da se ohlade.
U ohlađenu smjesu dodajte i potpuno umješajte jedno po jedno žumance.
Smjesom napunite kalup sa širokim zvjezdastim otvorom. Na papir za pečenje istiskujte komade dužine oko 5 centimetara (ili veće, ako želite velike tulumbe).
Ulje zagrijte u dubljoj šerpi. Kada se oko uronjene drvene
kašike stvore mjehurići ulje je dovoljno ugrijano. Ubacite tulumbe tako da imaju dovoljno prostora za prženje (oko 6 komada odjednom). Pržite sa svake strane par minuta da dobiju zlatnu boju. Pržene vadite šupljikavom kašikom i stavite na papir da upije višak masnoće.
Poredajte ih u dublju tepsiju.
Pripremite agdu kuhajući šećer u vodi oko deset minuta. Dodajte limunov sok i prelijte preko ohlađenih tulumbi.
Ko ne može čekati može odmah jesti.Tulumbe ne mogu da čekaju nestrpljive sladokusce,hehe.
tags:besplatni recepti,tulumbe,
No comments:
Post a Comment